www.rtlhirek.hu/video/85909
(Sajnos nem lehet embedelni...)

A felháborodás valóban érthető a csatorna részéről, lévén ők az egyik áldozat. Bár nem tudom, hogy mennyire vannak jóban a TV2-vel, most valahogy mégis egy húron pendülnek.
A beidézett összeállításban azt próbálja meg igazolni a csatorna, hogy miért kell maradnia.

Amit én érdeklődve, ugyanakkor mosolyogva néztem végig, két okból is.
Az első: a benne elhangzott műsorokról lényegében csak annyit mondott a riporternő, hogy sokan nézik meg legnézettebb, viszont a véleményekrő nem esett szó! Ugyanis ha innen nézzük a dolgot, akkor már bajban lennének, hiszen nem jelenthetnék ki egyértelműen, hogy a műsoraikat mindenki szereti: a legtöbb megosztja az embereket, azaz kevés az olyan műsor rajtuk, ami pozitív véleménnyel bír, elsősorban elit körökben.

A másik (fontosabb tény): a bejátszás során több saját készítésű műsorból villantottak jeleneteket, hogy igen, ezt mi csináltuk, ez a vagyunk mi. Ami rendben is van, mivel mind az Esti Showder, mind a XX. század azért viszonylagos elismertséggel bír, sőt, bár személy szerint (finoman fogalmazva) nem rajongom érte, a Barátok közt miatt se záratnám be a csatornát.
Viszont a fentieken kívül vannak még egyéb saját készítésű műsoraik is, mint például: Mónika Show, Győzike Show, Benkő feleséget keres, hogy csak a legaktuálisabbakat említse (de ott volt még a Celeb vagyok, ments ki innen, a Való Világ vagy a Balázs Show is). Amely műsorok nem örvendenek köznépszerűségnek (bármekkora is legyen a nézettségük), sőt, sokan egyenesen utálják őket. És joggal, mivel ezek tényleg a botrányra építenek, abból is fedett műbalhé kategóriában...
Azt már csak hab a tortán említem meg, hogy a bejátszásban említett közszolgálati másorok (XX. század, Házon kívül) igen késői órában kerülnek bemutatásra, a napközbeni ismétlések reklámja meg gyakorlatilag zéró.

Amúgy Vona Gábor bezáratós fenyegetőzését én nem érzem igazán komolynak, inkább csak szavazatszerző megszólalásnak. Lehet ez is volt a cél: a "halál árnyékában" a több csatorna nyílvánosan felkapta a hírt, ezáltal még több ember szimpátiáját elnyerte a párt.
Amúgy egy esetleges hatalomra kerülés után nem érzem megvalósíthatónak a dolgot, noha legutóbb ugye a két legnagyobb kereskedelmi rádiót zárták be. Lehet ez adta az ihletet Vona úr kijelentésére, de ne feledjük: az nem egy párt kezdeményezésére történt, hanem az ORTT által kiírt pályázat miatt (mások hajlandóak voltak többet áldozni a nyereségből). Ha meg is akarja valósítani a Jobbik, akkor igen nagy (mahagóni)fába vágta a fejszéjét - nagyba, de nem kidönthetetlenbe!

Amúgy a bejátszás elején Erős Antónia szájából (amit a súgógépről olvasott le) elhangzott egy érdekes mondat: "Saját gyártású szórakoztató műsorok pedig csak ezeken a csatornákon vannak."
Oh! Oh! Oh!
Minő nagyzolás, nagyképűség! Mintha CSAK ők ketten gondoskodnának az emberek szórakoztatásáról, a többi kis csatorna meg nem! A többiek akkor meg nem is tudom mit csinálnak... Vagy az RTL Klub újradeffiniálta a szórakoztató műsorok fogalmátt, amibe nem fér bele a Magyar Televízió Tűzvonalban sorozata (ami minőségben körökkel verte a Barátok köztet), a Duna TV Kívánságkosara, a Viasat 3 Mesterszakácsa, a VIVA több vetélkedője, a Comedy Central csatorna CC Bemutatja, a most éppen Cool-on futó Beugró (jó, ez a csatorna az RTL Klub tulajdona - de akkor is) vagy akár az ATV Fásy mulatója sem?

Nos, ezért a nagyképű kijelentésért már megérdemelnék, hogy beszűntesség a magyar RTL-t!

UI: Érdemes összevetni a tv2 hasonló bejátszásával, mert bár itt is hasonló koncepció mentén halad, de legalább a kevésbé népszerű műsorokat is beviszik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bulvarmedias.blog.hu/api/trackback/id/tr551860603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása