Tagadhatatlan tény, hogy napjaink egyik legmeghatározóbb magyar komikusa Fábry Sándor. Sokan szeretik, elsősorban azért mert vicces emberként hülyeségeket mond, amin mi ízlés szerint nevetünk.
Igen, ám, viszont a tegnapi (2010. május 6.) Esti Showderben a humorbonbon szekció egy helyén komolyra váltott, és egy nem pozitív értelemben vett dolgot kérdezett (nem szószerinti idézet):

Mit csinál az OVB két választás között? Mert ez csak négyévente van. És közben kapják a fizetésüket? (megj: Igen, kapják azt a fizetést, ami szvsz kb. annyi, mint az idézett művészúr egy havi bevétele, de ebbe most nem mennék bele...)
A dolog önmagában még nem gond, hogy föltesz egy kérdést, viszont ha ezt költői kérdésként teszi fel, az azért szemöldökráncolásra késztető, mivel ehhez hasonlókat csak a vagyonukat kocsmákban elverő álértelmiségiek tesznek fel.

Kezdjük ott, hogy választások nem csak 4 évente vannak!
Igaz, akkor általában nem az egész országra, hanem csak egye-egy településre vagy kerületre korlátozódik (hogy csak a legutóbbiakat(?) említsem: Pécs és Ferencváros), de vannak választások. Ezek lebonyolításának a koordinálása is az OVB feladata, sőt, a dolog már ott elkezdődik, hogy egyáltalán van e alapja egy ilyet kiírni.
De ha nincs választás, akkor még ott van egy másik lehetőség is: NÉPSZAVAZÁS.
Igen, mert (tudtommal - de ha rosszat mondok, javítsanak ki!) ezeket is az OVB koordinálja és felügyeli, érintse az egész országot (pl. a legutóbbi "vizitdíj-kórházi napidíj-tandíj" népszavazás) vagy csak egy kis községet.

Szóval, ha az OVB-nél első látásra nem is szakadnak meg a munkába, azért az hülyeség lenne feltételezni, hogy csak 4 évente dolgozgatnak...

UI: a bejegyzés nem Fábry Sándor ellen szól, akit én egyébként mélyen tisztelek és a humorát is többé-kevésbé értékelem; csak az ilyen felületes kijelentések és fikciók viszik fel bennem a pumpát, hangozzék el bárki szájából is!

A bejegyzés trackback címe:

https://bulvarmedias.blog.hu/api/trackback/id/tr201980732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.05.07. 08:28:44

ELnézést, hogy csak most rakom fel, de tegnap este már nem volt erőm kommentelni...
süti beállítások módosítása