kepviselo.blog.hu

 

Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

 

Tagadhatatlan tény, hogy napjaink egyik legmeghatározóbb magyar komikusa Fábry Sándor. Sokan szeretik, elsősorban azért mert vicces emberként hülyeségeket mond, amin mi ízlés szerint nevetünk.
Igen, ám, viszont a tegnapi (2010. május 6.) Esti Showderben a humorbonbon szekció egy helyén komolyra váltott, és egy nem pozitív értelemben vett dolgot kérdezett (nem szószerinti idézet):

Mit csinál az OVB két választás között? Mert ez csak négyévente van. És közben kapják a fizetésüket? (megj: Igen, kapják azt a fizetést, ami szvsz kb. annyi, mint az idézett művészúr egy havi bevétele, de ebbe most nem mennék bele...)
A dolog önmagában még nem gond, hogy föltesz egy kérdést, viszont ha ezt költői kérdésként teszi fel, az azért szemöldökráncolásra késztető, mivel ehhez hasonlókat csak a vagyonukat kocsmákban elverő álértelmiségiek tesznek fel.

Kezdjük ott, hogy választások nem csak 4 évente vannak!
Igaz, akkor általában nem az egész országra, hanem csak egye-egy településre vagy kerületre korlátozódik (hogy csak a legutóbbiakat(?) említsem: Pécs és Ferencváros), de vannak választások. Ezek lebonyolításának a koordinálása is az OVB feladata, sőt, a dolog már ott elkezdődik, hogy egyáltalán van e alapja egy ilyet kiírni.
De ha nincs választás, akkor még ott van egy másik lehetőség is: NÉPSZAVAZÁS.
Igen, mert (tudtommal - de ha rosszat mondok, javítsanak ki!) ezeket is az OVB koordinálja és felügyeli, érintse az egész országot (pl. a legutóbbi "vizitdíj-kórházi napidíj-tandíj" népszavazás) vagy csak egy kis községet.

Szóval, ha az OVB-nél első látásra nem is szakadnak meg a munkába, azért az hülyeség lenne feltételezni, hogy csak 4 évente dolgozgatnak...

UI: a bejegyzés nem Fábry Sándor ellen szól, akit én egyébként mélyen tisztelek és a humorát is többé-kevésbé értékelem; csak az ilyen felületes kijelentések és fikciók viszik fel bennem a pumpát, hangozzék el bárki szájából is!

 

Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

 

 

Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

 

 

Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

 

 

Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

 

 

Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

 

"A Stroy történetének legfájdalmasabb cikke" - hirdeti magát a címlapon, és azt kell hogy mondjam: bizonyos értelemben igaz is. Csak nem abba, amire az újságíró gondolt...

Ugyanis az említett írásban ugyanazt a gondolatmenetet vitték tovább, amit a múlthéten elkezdtek, nevezetesen: a volt kormányszóvivő a ránehezedő jólét miatt dobta el az életét.
Ezt a kijelentést különféle félmondatokra, egy-egy ismerős illetve nevét elhallgató "barát" nyilatkozatára alapozza.
Ha úgy nézzük, még igazuk is lehet, VISZONT: ez is csak egy olyan feltételezés, mint a többi.

A cikk ezen részével még nem is lenne baj (illetve az baj, hogy sajnos ilyenről kell cikkezni), viszont az elején említett fennhéjazó hangnem erősen szúrta a szemem.

Mert "a nagy Story, évek Magyarország legolvasottabb bulvármagazinja, ameéy milliókat ad el magából hetente, kikéri magának, hogy egy Batiz András nevű senkiházi ex-szónok arra kér mindenkit, hogy Ne gyártsunk elméleteket!, mert a démonokkal küzdés szövegét nem fogadjuk el, főleg hogy az olvasótábor fele azt se tudja, hogy mi az... (kiszólás a munkatársank: Tényleg, mi az a démon? Éjszakai vérszívó, aki denevér alapkban röpköd? Várj, mindjárt megnézem Wikipedián...)" hangnemű kezdés, nem illik egy ilyen círáshoz.
Főleg, hogy az újság kétségbe vonja a többi elméletgyártó teóriáját (bár a cáfolásul felállított bizonyítékok harmatgyengék), maj ő is előáll a sajátjával, ami ismételten egy a sok közül (bár ezt alaposabban alátámasztják).

Én ebben csak azt nem értem, hogy miért hisztiznek azért, mert a férfi legjobb barátja arra kért mindenkit (elsősorban média "alkotóit"), hogy ne csináljunk teóriákat? Ja, mert ez sérti az újság "mindenkiről, aki számít, mindent tudunk" (tév)képzetet róluk? Hagyjuk ezt a hírt és a gyászolókat, viszont ne húzzunk hasznot egy ekkora jelentősségű dologból?
Így hát az újságíró fogta magát, elképzelte, hogy ő Sigmund Freud és Sherlock Holmes közös ágú leszármazottja, és kerekített egy szép kis teóriát, amit az érzelgős lelkű háziasszonyok és nyugdíjasok (az újság szemszögéből nézve: fizető célcsoport) igényeit teljesen kiszolgálja.

Ilyen erővel én is generálhatnék elméletket, hogy Daróczi a nagy bulvármédia nyílvánosság miatt lett öngyilkos (jó, mondhatjuk, hogy kormányszóvivőként megszokhatta a reflektor- és vakufényt - viszont nem ugyanaz munkaközben és magánéletben!), meg még arról is, hogy vajon Litai Claudia ezek után visszamegy-e Gesztesihez - de minek?! (Főleg úgy, hogy az érintetteket nem ismerem/ismertem személyesen.)

Végszóként még megemlítek még egy apróságot, hogy hogy milyen forrás is mer nekünk betonbiztos teóriát adni:
Az újság több hete hirdette, hogy a jelenlegi (XIII. évf. 15. szám.) példány mellé egy Zámbó Jimmy (=> Tényleg, miért nem hagyják már őt is békében nyugiodni?!) CD jár soha nem hallott dalokkal. Más újság ugye ezt úgy oldja meg, hogy ugyanazon az áron, fóliába csomagolva ott az ajándék korong - de nem így a Story. Ugyanis csak az újságostól az újsággal együtt kérve kaphatjuk meg a CD-t, amiért (figyelem!) külön kell még fizetni az újság árának 2,5-szörösét. Lenyúlás? (A kérdés természetesen költői volt...) De bírnám, ha nem térülne meg!

Az elhúnyt édesapja kijeletette, hogy addig nem nyugszik, amig meg nem tudja az igazságot. Gyaníthatóan nem a Story-ból fogja megtudni az igazságot...
Az elhunyt egykori kormányszóvivő meg nyugodjon békében!

 

Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

 

 

Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

 

 

Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

 

Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

 

Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

 

Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!


Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

www.rtlhirek.hu/video/85909
(Sajnos nem lehet embedelni...)

A felháborodás valóban érthető a csatorna részéről, lévén ők az egyik áldozat. Bár nem tudom, hogy mennyire vannak jóban a TV2-vel, most valahogy mégis egy húron pendülnek.
A beidézett összeállításban azt próbálja meg igazolni a csatorna, hogy miért kell maradnia.

Amit én érdeklődve, ugyanakkor mosolyogva néztem végig, két okból is.
Az első: a benne elhangzott műsorokról lényegében csak annyit mondott a riporternő, hogy sokan nézik meg legnézettebb, viszont a véleményekrő nem esett szó! Ugyanis ha innen nézzük a dolgot, akkor már bajban lennének, hiszen nem jelenthetnék ki egyértelműen, hogy a műsoraikat mindenki szereti: a legtöbb megosztja az embereket, azaz kevés az olyan műsor rajtuk, ami pozitív véleménnyel bír, elsősorban elit körökben.

A másik (fontosabb tény): a bejátszás során több saját készítésű műsorból villantottak jeleneteket, hogy igen, ezt mi csináltuk, ez a vagyunk mi. Ami rendben is van, mivel mind az Esti Showder, mind a XX. század azért viszonylagos elismertséggel bír, sőt, bár személy szerint (finoman fogalmazva) nem rajongom érte, a Barátok közt miatt se záratnám be a csatornát.
Viszont a fentieken kívül vannak még egyéb saját készítésű műsoraik is, mint például: Mónika Show, Győzike Show, Benkő feleséget keres, hogy csak a legaktuálisabbakat említse (de ott volt még a Celeb vagyok, ments ki innen, a Való Világ vagy a Balázs Show is). Amely műsorok nem örvendenek köznépszerűségnek (bármekkora is legyen a nézettségük), sőt, sokan egyenesen utálják őket. És joggal, mivel ezek tényleg a botrányra építenek, abból is fedett műbalhé kategóriában...
Azt már csak hab a tortán említem meg, hogy a bejátszásban említett közszolgálati másorok (XX. század, Házon kívül) igen késői órában kerülnek bemutatásra, a napközbeni ismétlések reklámja meg gyakorlatilag zéró.

Amúgy Vona Gábor bezáratós fenyegetőzését én nem érzem igazán komolynak, inkább csak szavazatszerző megszólalásnak. Lehet ez is volt a cél: a "halál árnyékában" a több csatorna nyílvánosan felkapta a hírt, ezáltal még több ember szimpátiáját elnyerte a párt.
Amúgy egy esetleges hatalomra kerülés után nem érzem megvalósíthatónak a dolgot, noha legutóbb ugye a két legnagyobb kereskedelmi rádiót zárták be. Lehet ez adta az ihletet Vona úr kijelentésére, de ne feledjük: az nem egy párt kezdeményezésére történt, hanem az ORTT által kiírt pályázat miatt (mások hajlandóak voltak többet áldozni a nyereségből). Ha meg is akarja valósítani a Jobbik, akkor igen nagy (mahagóni)fába vágta a fejszéjét - nagyba, de nem kidönthetetlenbe!

Amúgy a bejátszás elején Erős Antónia szájából (amit a súgógépről olvasott le) elhangzott egy érdekes mondat: "Saját gyártású szórakoztató műsorok pedig csak ezeken a csatornákon vannak."
Oh! Oh! Oh!
Minő nagyzolás, nagyképűség! Mintha CSAK ők ketten gondoskodnának az emberek szórakoztatásáról, a többi kis csatorna meg nem! A többiek akkor meg nem is tudom mit csinálnak... Vagy az RTL Klub újradeffiniálta a szórakoztató műsorok fogalmátt, amibe nem fér bele a Magyar Televízió Tűzvonalban sorozata (ami minőségben körökkel verte a Barátok köztet), a Duna TV Kívánságkosara, a Viasat 3 Mesterszakácsa, a VIVA több vetélkedője, a Comedy Central csatorna CC Bemutatja, a most éppen Cool-on futó Beugró (jó, ez a csatorna az RTL Klub tulajdona - de akkor is) vagy akár az ATV Fásy mulatója sem?

Nos, ezért a nagyképű kijelentésért már megérdemelnék, hogy beszűntesség a magyar RTL-t!

UI: Érdemes összevetni a tv2 hasonló bejátszásával, mert bár itt is hasonló koncepció mentén halad, de legalább a kevésbé népszerű műsorokat is beviszik.

 


Ha hülyeséget mondtam, javíts ki!

http://www.napiaszonline.hu/bulvar/olah_ibolya_lany_ujsagiroval_kavar_es_szep_a_teste_17619

A fenti linken érdemes összevetni az írást a videóval, hogy rájöjjünk: hogy is torzította el az állításokat.
Kezdjük ott, hogy már a kérdés feltevése is érdekes volt: "Mi az, amiket most már el mersz mondani nekünk?" Értem én, hogy ez egy szellemes utalás kívánt lenni a lemez címére (El merem mondani), de a hangsúlyozás olyan nem is tudom... nekem csöppet udvariatlan volt.
De nem ez is olyan nagy probléma, ellenben a következő már igen.
A címben jelzett másik, meg nem nevezett bilvárlap újságírónője valóban oda is ment Ibolyához, és ott a levágott szöveg... Inkább nem mondok rá semmit. Aztán persze úgy is tűnt, hogy hogy ismeri, ezért a kijelentését inkább éreztem a másik médium stábjának szóló felvágásnak, mint jó pontoto szerezni az éenekesnél.

A szép test kifejezés meg a vágással kiragatott fémondat kategóriája.
 

www.storyonline.hu/hirek/abel_anita_haja/22833/

 "Jaj, srácok!" kesereg az újság stylistja. "Kell a lóvé, mert nem tudom fizetni a 30 millás házam, meg a 10 millás autóm hiteltartozását." A szerkesztő mogorván ránéz: "Talán nem kellett volna a múlt szombaton elbuliznod a fizetésed!" "Tudom, de már késő bánat! Legközelebb okosabb leszek. Addig is: nem tudnál valami munkát adni?" A szerkesztő sóhajtott, majd bólintott: "Rendben. Keresek valamit..."

És a pár perccel később a stylist boldogan sommázta remekművét.

Még van ennél is nagyobb hülyeség? Mutasd!

www.napiaszonline.hu/bulvar/karda_bea_a_neten_talalta_meg_az_igazit__video_17602

Jaj, jaj és még egyszer: jaj!
Ki az az alul iskolázott barom, aki szerint a reflektorfényben álló sztárok nem emberek? Még ha be is vannak táblázva (mert a sikeresebbeknek tényleg tele a határidő naplója), akkor is igénylik a társat.

Amúgy Kozsó óta nagyon fölkapott lett ez a sztárok közti netes társkeresés téma. Mintha ez valami szentségtörés lenne, vagy nem is tudom - a média által fölkapott emberek azért ennél durvább dolgokat is tudnak művelni.


Ja, hogy ellentmond a "kocsmalúzerek" által hangoztatott "Menj el piálni, bulizni, és akkor tuti összejössz valakivel!" mantrának? Ami egyébként totál nem fedi a valóságot, mert a legtöbb ember nem azért megy el diszkóba vagy egyéb táncos szórakozó helyekre, hogy ott összejöjjön valakivel! (Higgyétek el, tudnék erről mesélni.)
A netes társkeresésénél azonban átlépünk egy lényeges akadályon: itt tudjuk, hogy az adatlap mögött rejtőző ember keres valakit, míg a diszkóban önfeledten táncoló kiszemeltről lövésünk sincs (jó, ez szituációfüggő, pl. ha ölelkezve, csókolózva táncol egy ellentétes neművel, akkor sejthető, hogy az illető már foglalt). És e lényeges akadály lerombolásával már könnyebb a helyzet, mivel tényleg olyanok közül válogathatunk, akik keresnek is valakit.

Igen, de nagyanyáink nem így ismerkedtek! - mondhatnák páran, ami igaz is.
De hát azóta szerencsére (vagy nem...) sok minden megváltozott.

Ennél nagyobb hülyeség is van? Mutasd!

www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/dobbenetes-foto-modellfej-a-tengerparti-homokban-2012914/

Ugyanaz, mint tegnap: az a hír, hogy semmi hír, pusztán egy megélhetésért dolgozó újságírónak túl élénk - vagy inkább sötét? - a fantáziája, mert látott egy kvázi félreérthető képet.

Ennél nagyobb hülyeség is van? Mutasd!

Az ominózus kép: