"A Stroy történetének legfájdalmasabb cikke" - hirdeti magát a címlapon, és azt kell hogy mondjam: bizonyos értelemben igaz is. Csak nem abba, amire az újságíró gondolt...

Ugyanis az említett írásban ugyanazt a gondolatmenetet vitték tovább, amit a múlthéten elkezdtek, nevezetesen: a volt kormányszóvivő a ránehezedő jólét miatt dobta el az életét.
Ezt a kijelentést különféle félmondatokra, egy-egy ismerős illetve nevét elhallgató "barát" nyilatkozatára alapozza.
Ha úgy nézzük, még igazuk is lehet, VISZONT: ez is csak egy olyan feltételezés, mint a többi.

A cikk ezen részével még nem is lenne baj (illetve az baj, hogy sajnos ilyenről kell cikkezni), viszont az elején említett fennhéjazó hangnem erősen szúrta a szemem.

Mert "a nagy Story, évek Magyarország legolvasottabb bulvármagazinja, ameéy milliókat ad el magából hetente, kikéri magának, hogy egy Batiz András nevű senkiházi ex-szónok arra kér mindenkit, hogy Ne gyártsunk elméleteket!, mert a démonokkal küzdés szövegét nem fogadjuk el, főleg hogy az olvasótábor fele azt se tudja, hogy mi az... (kiszólás a munkatársank: Tényleg, mi az a démon? Éjszakai vérszívó, aki denevér alapkban röpköd? Várj, mindjárt megnézem Wikipedián...)" hangnemű kezdés, nem illik egy ilyen círáshoz.
Főleg, hogy az újság kétségbe vonja a többi elméletgyártó teóriáját (bár a cáfolásul felállított bizonyítékok harmatgyengék), maj ő is előáll a sajátjával, ami ismételten egy a sok közül (bár ezt alaposabban alátámasztják).

Én ebben csak azt nem értem, hogy miért hisztiznek azért, mert a férfi legjobb barátja arra kért mindenkit (elsősorban média "alkotóit"), hogy ne csináljunk teóriákat? Ja, mert ez sérti az újság "mindenkiről, aki számít, mindent tudunk" (tév)képzetet róluk? Hagyjuk ezt a hírt és a gyászolókat, viszont ne húzzunk hasznot egy ekkora jelentősségű dologból?
Így hát az újságíró fogta magát, elképzelte, hogy ő Sigmund Freud és Sherlock Holmes közös ágú leszármazottja, és kerekített egy szép kis teóriát, amit az érzelgős lelkű háziasszonyok és nyugdíjasok (az újság szemszögéből nézve: fizető célcsoport) igényeit teljesen kiszolgálja.

Ilyen erővel én is generálhatnék elméletket, hogy Daróczi a nagy bulvármédia nyílvánosság miatt lett öngyilkos (jó, mondhatjuk, hogy kormányszóvivőként megszokhatta a reflektor- és vakufényt - viszont nem ugyanaz munkaközben és magánéletben!), meg még arról is, hogy vajon Litai Claudia ezek után visszamegy-e Gesztesihez - de minek?! (Főleg úgy, hogy az érintetteket nem ismerem/ismertem személyesen.)

Végszóként még megemlítek még egy apróságot, hogy hogy milyen forrás is mer nekünk betonbiztos teóriát adni:
Az újság több hete hirdette, hogy a jelenlegi (XIII. évf. 15. szám.) példány mellé egy Zámbó Jimmy (=> Tényleg, miért nem hagyják már őt is békében nyugiodni?!) CD jár soha nem hallott dalokkal. Más újság ugye ezt úgy oldja meg, hogy ugyanazon az áron, fóliába csomagolva ott az ajándék korong - de nem így a Story. Ugyanis csak az újságostól az újsággal együtt kérve kaphatjuk meg a CD-t, amiért (figyelem!) külön kell még fizetni az újság árának 2,5-szörösét. Lenyúlás? (A kérdés természetesen költői volt...) De bírnám, ha nem térülne meg!

Az elhúnyt édesapja kijeletette, hogy addig nem nyugszik, amig meg nem tudja az igazságot. Gyaníthatóan nem a Story-ból fogja megtudni az igazságot...
Az elhunyt egykori kormányszóvivő meg nyugodjon békében!

A bejegyzés trackback címe:

https://bulvarmedias.blog.hu/api/trackback/id/tr911924645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása